İZMİR KAHRAMANI FETHİ SEKİN


polis„OLAMAZ, OLAMAZ, BÖYLE ELLERİNİ SALLAYA SALLAYA GİREMEZLER!“
Güzel İzmir’imiz için çok şeyler söylenir.
Kimileri ’gavur İzmir’ der, kimileri İzmir’in yaşam tarzından söz eder.
Benim için İzmir daha farklıdır.
İzmir denilince bende tarihi çağrılar başlar.
Ölüm kalım günleri, olmak yada olmamak kavgası gelir aklıma.
Bıktırılmış, yorgun düşmüş, silahına el konulmuş, namusuna değinilmiş, parçalanmasının hesabı yapılmış bir Anadolu gelir aklıma.
Çünkü İzmir’de, Samsun kadar tarihimizde bir dönüm noktasının sırlarını saklayan, koruyan bir şehrimizdir.
İzmirli olmanız için İzmir’de doğmanıza da gerek yoktur. Çünkü İzmir tüm Anadolu’nun duygularının birleştiği bir başka şehrimizdir.
İzmir; kurtuluş savaşında Milli bilincin uyandığı, Kuva-yı Milliye ruhunun doğduğu, milli mücadele için örgütlenmenin başladığı, şehrimizdir.

Bu uyanışın Anadolu’ya yansıması İzmir’de ilk kurşunu atan Hasan Tahsin ile başlamıştır. 15 Mayıs 1919 günü İzmir’i işgal eden Yunanlıların Efzun alaylarını gören Hasan Tahsin; “Olamaz, olamaz, böyle ellerini sallaya sallaya giremezler” diyerek toplu tabancasını çekmiş, düşmana sıktığı kurşunlarla 2 düşman askerini öldürmüştü. Karşı ateşle şehit olan Hasan Tahsin, belleğimizde milli kahramanımız olarak ebediyete kadar kalacaktır.

Bir yeni kahramanımız ise polis memurumuz Fethi Sekin olmuştur. Daha iki gün önce aynı duygular ile silahına sarılarak alçak ve kahpe terör saldırısına karşı; “Olamaz, olamaz, böyle ellerini sallaya sallaya giremezler” diye düşünmüş ve silahına sarılarak son mermisine kadar mücadele ederek şehit düşmüştür.

Aynı duygularla yaşamını yitiren İzmir adliye katibi Musa Can kardeşimiz de ermiş olduğu şehitlik mertebesinin ve yüreğimizin bir kahramanı olarak tarihimizde yerini alacaktır.

Hasan Tahsin, Fethi Sekin ve Musa Can bizim için, bu vatan için yaşamlarını ortaya koyarak gerek 1919 yılında, gerekse 2017 yılında bizlere bıraktıkları miras; „onların kahramanlığıyla sadece övünmek değil, onlar gibi düşünmek olmalıdır!“

Umalım ki; Musa Can gibi yaşamını ortaya koyan bir kahramanımızın, Fethi Sekin polis memurumuzun attığı kurşunların sesi, Hasan Tahsin’in attığı kurşunların sesi kadar uyanışımıza yardımcı olur.

Yazımı Gazi Paşamın kurtuluş savaşı yıllarında söylediği bir sözüyle bitirmek istiyorum.

„Bugün vatanımızda bir milli kudret varsa, o cereyan, felaketlerden ders alan ulusun kalp ve dimağından doğmuştur.“/ Mustafa Kemal Atatürk

Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, arkada bıraktıkları eş ve çocuklarına sabırlar diliyorum.

Mehmet Nuri Sunguroğlu
07.01.2017

Hakkında Mehmet Nuri Sunguroğlu
Yaşlılarımız geçmişimiz, Çocuklarımız geleceğimizdir. Her ikisini de ihmal eylemek tamiri zor olan bir suçtur.

Yorum bırakın